Borta och hemma

-Jamen, hur var det att vara på hemmaplan då? Vad tänkte och kände du? Och hur var det för dig som var 400 mil bort?Ett av passen under PREP-kursen handlar om de relationsmässiga aspekterna av en utlandstjänstgöring; om vardagslivets påfrestningar, om kommunikation på distans, och inte minst hur man löser konflikter på distans. Gruppen på 8 par, alla med olika erfarenheter, delade frikostigt med sig och kom med råd och tips till dem som ännu inte varit på insats.

 

Soldathemsföreståndare Micke Persson och hans hustru Katarina deltog också i kursen, och med Mickes många insatser i bagaget, så kom de med goda exempel på hur man hanterar såväl tiden när man är i från varandra som tiden efter hemkomst, och framförallt hur man håller kärleken vid liv.

PREP-kursen är som en boost för parrelationen! Under en weekend får man under ledning av kunniga ledare, möjlighet att prata om förälskelse och kärlek, förväntningar och olika roller, varningssignaler och problemhantering… och kanske det som slår en mest – varför vi valde varandra, varför vi vill vara kvar i relationen och vår gemensamma väg framåt!

Vill du också gå en PREP-kurs? Svenska Soldathemsförbundet erbjuder de par, där den ena eller båda har Försvarsmaktsanknytning, som nuvarande anställd eller som tidigare anställd i samband med utlandstjänstgöring. Kursen är kostnadsfri med undantag av kurslitteraturen på 300 kr/person, men många förband tar denna avgift för sina anställda. Läs mer: https://soldathem.org/prep-kurser/

Fler nyheter

Den senaste veckans uttalanden om risken för krig i Svergie från politiker och myndighetspersoner har givit upphov till oro och hamstring av livsmedel.
Om jag kan inspirera 1000 människor till aktiv hemberedskap, så är det ju 1000 människor mindre för samhället att ta ansvar för, säger kokboksförfattaren Maria Byqiust.
Hanna Gunnarsson är riksdagsledamot (V) sedan 2018 och har suttit i Försvarsutskottet lika länge. Vi fick en pratstund med henne förra veckan för att få veta mer om hur arbetet i utskottet går…

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.