Skellefteå Kraft stöttar svenska veteraner med ny fond och förmånligt elavtal

Pressmeddelande  •  2015-05-21 08:00 CEST

Omkring 100 000 svenskar som genomfört utlandstjänstgöring får nu tillgång till ett förmånligt elavtal som dessutom innebär att 500 kronor per sålt elavtal går till en fond som stöttar veteraner efter utlandstjänst. Det står klart sedan Skellefteå Kraft ingått ett avtal tillsammans med Svenska Soldathemsförbundet.

Elvalet skall vara enkelt, roligt och betydelsefullt. Det tycker Skellefteå Kraft som också vill bli hela Sveriges el-leverantör. Som ett led i det arbetet väljer nu Skellefteå Kraft att stötta svenska veteraner som genomfört en utlandstjänstgöring. Samarbetet består av två huvudsakliga delar som innebär att veteranerna får tillgång till ett mycket förmånligt el-avtal samtidigt som 500 kronor per sålt el-avtal går till en fond vars syfte är att supporta veteranernas psykosociala hälsa.

- Det här känns mycket betydelsefullt och roligt! Att på detta enkla sätt kunna hjälpa och vara ett stöd för de svenska veteraner över hela landet som kan tänkas behöva det, samt erbjuda ett riktigt bra elavtal. Vi tycker att det känns oerhört angeläget, säger Christoffer Svanberg, affärsområdeschef marknad, Skellefteå Kraft.

Svenska Soldathemsförbundet bedriver veteran- och anhörigstöd på uppdrag av Försvarsmakten. Organisationen söker aktivt efter större svenska företag som kan vara behjälpliga och stötta i en tid av begränsade resurser.

- Skellefteå Krafts initiativ är ett lysande föregångsexempel på hur företag kan göra en insats för att stärka stödet gentemot veteraner runt om i landet, säger Andreas Philipsson, direktor vid Svenska Soldathemsförbundet.

Enligt Försvarsmaktens definition är alla som varit anställda hos Försvarsmakten och gjort insatser internationellt eller nationellt, med eller utan vapen att betrakta som veteraner.

För mer information:
Christoffer Svanberg, affärsområdeschef marknad, Skellefteå Kraft
mobil: 070-620 88 70
e-post: christoffer.svanberg@skekraft.se

Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter, med egna produktionsanläggningar för vindkraft, vattenkraft, värme och bioenergi. Verksamheten består av såväl teknisk utveckling som försäljning och leverans. Skellefteå Kraft har egna elnät och erbjuder energi- och underhållstjänster. Dessutom bedrivs verksamhet inom fastighetsuthyrning och bredband. Bolaget är helägt av Skellefteå kommun och 2013 var omsättningen 4,3 miljarder kronor.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera


reCAPTCHA-bild
Hämta ny captcha
Hämta captcha i ljudformatHämta captcha i bildformat
Hjälp

Du har inte fullföljt alla stegen för ditt Hosted Newsroom

Du har inte fyllt i en korrekt länk till helper.html-filen för ditt Hosted Newsroom. Gå till Publish och följ beskrivningen.