AURORA 23 TILL ÄNDA

Aktiviteter har synts runt om i hela landet. Helikoptrar och stridsflyg har hörts när de dundrat fram på låg höjd, stora militära transporter har synts på vägarna, aktiviteten har varit stor på skjut- och övningsfält och militär personal har generellt synts betydligt mer än vanligt.

Bilder: Soldaterna får energipåfyllning! Micke Persson, Soldathemsföreståndare P7

Aktiviteter har synts runt om i hela landet. Helikoptrar och stridsflyg har hörts när de dundrat fram på låg höjd, stora militära transporter har synts på vägarna, aktiviteten har varit stor på skjut- och övningsfält och militär personal har generellt synts betydligt mer än vanligt. I södra Sverige och Gotland har övningen varit extra märkbar.

Den stora militära aktiviteten har också inneburit bråda dagar för föreståndare och personal på Svenska Soldathemsförbundets soldathem runt om i landet, som jobbat på med att besöka soldater ute i fält. Under stundtals påfrestande övningar ute i terrängen har det varit välkomna pauser när soldathemsbilen dykt upp med energipåfyllning i form av kaffe, läsk, godis och snacks.

Ny varumärkeskampanj

Under den pågående övningen lanserade Försvarsmakten också den nya varumärkeskampanjen med budskapet ”Det vi gör i dag, gör vi för i morgon”. Kampanjen riktar sig till den breda allmänheten och kommer bland annat att synas i TV, press och en rad sociala medier.

– Syftet är att berätta för svenska folket att när säkerhetsläget förändras, förändras Försvarsmakten med det. Tillväxten, nya militära förmågor och förberedelsen inför en eventuell NATO-anslutning är några saker som lyfts fram, säger Johan Landeström som är Försvarsmaktens marknadschef. (https://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2023/05/varumarkeskampanj2023/).

Från Aurora till Northern Forest

Den 20 maj tar nästa övning vid – Northern Forest 23. Här är det den finska armén som bjudit in Sverige och fyra andra nationer att delta i slutövningen som genomförs på och runt omkring Rovajärvi övnings- och skjutfält. Ca 750 svenska soldater och officerare kommer att vara på plats.

 

 

 

 

Fler nyheter

Den senaste veckans uttalanden om risken för krig i Svergie från politiker och myndighetspersoner har givit upphov till oro och hamstring av livsmedel.
Om jag kan inspirera 1000 människor till aktiv hemberedskap, så är det ju 1000 människor mindre för samhället att ta ansvar för, säger kokboksförfattaren Maria Byqiust.
Hanna Gunnarsson är riksdagsledamot (V) sedan 2018 och har suttit i Försvarsutskottet lika länge. Vi fick en pratstund med henne förra veckan för att få veta mer om hur arbetet i utskottet går…

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.