Ansök om veterankort här

Årets veteranfamiljedag genomfördes som planerat på High Chaparall i Kulltorp, om än i decimerat format. Vi följde Folkhälsomyndighetens regler gällande antal deltagare med mera vilket gjorde att vi var en liten skara på 50 personer, uppdelat på ca 15 familjer. Fredagskvällen bjöd på middagsbuffé, skattjakt för de små, samt musikquiz med Quizkings. Stor uppslutning och glada vinnare som kammade hem ett fint pris. Lördagen var väldigt varm och solig, men med aktiviteter som guldvaskning och åka flotte kunde man svalka av sig. Vi gladdes åt att se de gula scarvsarna i parken! Dagen avslutades med varmkorv och bröd som Fredsbaskrarna Jönköping delade ut. Extra stort tack till Janne och Mats som ställde upp. Vi hoppas ni hade lika kul som vi och att vi ses igen!

Den 29 maj är det återigen dags att hissa flaggan för Sveriges veteraner. På Djurgården vid veteranmonumentet i anslutning till sjöhistoriska museet hålls ett högtidligt firande. I år uppmärksammas särskilt de som tjänstgjort i Unficyp på Cypern1964-1993. Mer information kommer längre fram.

Veteranmarschen går i år av stapeln den 2-9 augusti. Starten sker i Jönköping och målgången sker i Karlstad. Anmälan via Sveriges veteranförbund. Klicka här och ta del av Idrottsveteranernas smarta tips på hur man bäst förbereder sig inför Veteranmarschen!

Välkommen till Nätverket för Kvinnliga Veteraner! Stort tack alla för alla positiva reaktioner från alla fantastiska kvinnliga veteraner som vi har fått när vi i december informerade om vårt nya nätverk! Det känns att detta ligger helt rätt i tiden.

Sveriges Veteranförbund har fått en ny Generalsekreterare! MariAnne Boström är förbundets nya generalsekreterare och hon är 59 år. Hon är gift och har ett barn och bor i Stockholm. MariAnne är veteran med två missioner bakom sig, 15L (Libanon) och BA12 (Bosnien).

-Jamen, hur var det att vara på hemmaplan då? Vad tänkte och kände du? Och hur var det för digt som var 400 mil bort? Ett av passen under PREP-kursen handlar om de relationsmässiga aspekterna av en utlandstjänstgöring; om vardagslivets påfrestningar, om kommunikation på distans, och inte minst hur man löser konflikter på distans.

11

sep 2019

Gula bandet

Gula Bandet säljs till förmån för Sveriges veteraner, svensk personal i utlandstjänst och deras anhöriga. Tack vare små och stora bidrag från privatpersoner och företag kan Gula Bandet stötta veteraner och deras familjer med kamratstöd och vid behov ekonomiskt för att hjälpa dem tillbaka till det vanliga livet, där sjukvården, myndigheter och försäkringar inte räcker till. Hjälp oss att göra skillnad. Swish: 1231 814 482. Tack för ditt stöd! Gula Bandet – stöttar dem som stöttat andra!

Följ det här danska gänget som ror för veteranerna! https://www.facebook.com/rowforveterans.dk/

TACK alla ni som kom till High Chaparral och gjorde årets veteranfamiljehelg så lyckad! Glädjen över att träffa nya och gamla bekantskaper och gemenskapen som uppstår! Den oslagbara känslan när man såg en gul scarves där i folkvimlet… Trots att vi var många, så var vi ju inte så många i förhållande till det totala antalet besökare i parken denna dag, men det är ju precis som det är när man går på gatan i  vilken svenska stad som helst – veteraner eller deras anhöriga finns där runtomkring oss, men vi känner inte alltid igen dem eftersom det inte syns utanpå vilken insats man gjort för sitt land på borta- eller hemmaplan. Det är en av anledningarna till att den här helgen och alla andra arrangemang och träffar för veteraner är så viktiga!

Veteraninriktat seminarie under Almedalsveckan!