Såren som aldrig tycks vilja läka

Han hade förberett sig noggrant under två års tid för insatsen i Afghanistan. Han visste att det skulle bli en både utmanande och lärorik tid, men aldrig hade han kunnat föreställa sig att han skulle bära med sig sår i både kropp och själ än i dag.
David Ström sårades i Afghanistan. Här medaljeras han av Överbefälhavare Sverker Göransson. Foto: Combat Camera, Niklas Ehlén, Försvarsmakten
Möt David Ström i denna gripande artikel om hur insatsen kom att påverka hans liv. Efter den där olycksaliga bomben som skördade liv, och även gjorde att David efter olyckan behövde använda en rullstol för att ta sig fram, är det ändå såren inombords som inte vill läka. Skuld och skam är en fortgående process. Vi får också lära oss mer om begreppet moraliska skador och om varför de uppstår. Louise Weibull, Soldathemsförbundet och Jan Grimell förklarar. Artikeln i sin helhet finns här:

Fler nyheter

Det blir Generallöjtnant Michael Claersson som utsetts att överta posten som Sveriges Överbefälhavare.
Anette är en av de balkanveteraner som i år tilldelas jetong i samband med veterandagen. Läs Anettes berättelse från insatsen, om hur det var att komma hem, och vad insatsen idag betyder.
Stig-Inge berättar öppenhjärtigt om rollen som PBV-förare, hur det var att komma ner på Balkan, men också om hur det var att komma hem.
Niklas är född och uppvuxen i Skåne, och flera av er vet nog vem han är om man nämner hans speciella smeknamn ”Slaktaren”. Han berättar här om sina erfarenheter från insatster på Balkan.
Balkanveteraner hyllas i samband med veterandagen
Visste du att Insamlingsstiftelsen Sverige-Ukraina arbetar för att förbättra det ukrainska folkets hälsa och levnadsvillkor, men att de också arbetar för att stödja såväl veteraner som…