Såren som aldrig tycks vilja läka

Han hade förberett sig noggrant under två års tid för insatsen i Afghanistan. Han visste att det skulle bli en både utmanande och lärorik tid, men aldrig hade han kunnat föreställa sig att han skulle bära med sig sår i både kropp och själ än i dag.
David Ström sårades i Afghanistan. Här medaljeras han av Överbefälhavare Sverker Göransson. Foto: Combat Camera, Niklas Ehlén, Försvarsmakten
Möt David Ström i denna gripande artikel om hur insatsen kom att påverka hans liv. Efter den där olycksaliga bomben som skördade liv, och även gjorde att David efter olyckan behövde använda en rullstol för att ta sig fram, är det ändå såren inombords som inte vill läka. Skuld och skam är en fortgående process. Vi får också lära oss mer om begreppet moraliska skador och om varför de uppstår. Louise Weibull, Soldathemsförbundet och Jan Grimell förklarar. Artikeln i sin helhet finns här:

Fler nyheter

Den senaste veckans uttalanden om risken för krig i Svergie från politiker och myndighetspersoner har givit upphov till oro och hamstring av livsmedel.
Om jag kan inspirera 1000 människor till aktiv hemberedskap, så är det ju 1000 människor mindre för samhället att ta ansvar för, säger kokboksförfattaren Maria Byqiust.
Hanna Gunnarsson är riksdagsledamot (V) sedan 2018 och har suttit i Försvarsutskottet lika länge. Vi fick en pratstund med henne förra veckan för att få veta mer om hur arbetet i utskottet går…

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.