Stöd till veteraner via insamlingsstiftelse

Många goda krafter arbetar för att förbättra situationen för befolkningen i Ukraina. Det kan handla om att ge stöd till flyktingar eller att bistå med sjukvårdsutrustning, fordon, elverk mm, men också basala saker som mat och kläder.

Insamlingsstiftelsen Sverige Ukraina vill skapa ett nätverk av volontärer som bidrar till stöd. Det kan man göra som enskild eller som medlem av en organisation som samarbetar med dem. Man eftersträvar också att volontärstödet också ska omfatta de svenskar som sagt upp sig från Försvarsmakten och åkt ner till Ukraina för att strida med ukrainska försvaret. Läs mer här: https://www.sve-ukr.se/volontarstod

Fler nyheter

Stig-Inge berättar öppenhjärtigt om rollen som PBV-förare, hur det var att komma ner på Balkan, men också om hur det var att komma hem.
Niklas är född och uppvuxen i Skåne, och flera av er vet nog vem han är om man nämner hans speciella smeknamn ”Slaktaren”. Han berättar här om sina erfarenheter från insatster på Balkan.
Balkanveteraner hyllas i samband med veterandagen
Den senaste veckans uttalanden om risken för krig i Svergie från politiker och myndighetspersoner har givit upphov till oro och hamstring av livsmedel.
FN-dagen, som är en årlig påminnelse om vikten av internationellt samarbete och fred, är också en lämplig dag att särskilt hylla alla våra svenska veteraner som gjort en insats i strävan…
Om jag kan inspirera 1000 människor till aktiv hemberedskap, så är det ju 1000 människor mindre för samhället att ta ansvar för, säger kokboksförfattaren Maria Byqiust.